Tegen de stroom in

Wie is Bella Ballon, wat doet ze en wat kan ik tijdens een bezoek verwachten? Vragen die ik regelmatig krijg. Om hier een antwoord op te geven gaan we een reis maken door je leven. Wellicht heb je nog steeds een droom mogelijk is deze wel wat vervaagt, weet je dat het niet realistisch is of komt het later wel. Toch neem ik je even mee terug in de tijd. Terug naar je kinderjaren.

‘Later word ik prinses, astronaut of superster’

Weet je nog toen alles mogelijk was en je grootse dromen had. Als iemand vroeg wat je later wilde worden antwoordde je met prinses, astronaut of superster.
Enkele jaren later werden deze antwoorden al iets realistischer en was je antwoord kapper, juffrouw, politie agent of brandweerman. Niet wetend dat dit antwoord in de loop van de jaren nog veel zou veranderen en je uiteindelijk misschien zelfs op een kantoor zou komen te zitten. Misschien zelfs nog steeds met de droom om prinses, astronaut of superster te worden alleen wetende dat dit niet realistisch is.

zingen
XL ballonfiguur

De vraag is alleen, is dit inderdaad niet realistisch? Of is dit een droom die je hebt laten schieten. Krijg je er later spijt van dat je het niet eens hebt geprobeerd?

In de huidige maatschappij is het normaal dat mensen in de loop van de tijd dromen verliezen, niks mee doen en met de stroom mee varen. Doen wat er van je verwacht wordt en doe maar normaal want dan doe je al gek genoeg. Inmiddels zit je in de sleur van je leven. ‘s ochtends gaat de wekker, deze wordt 3x gesnoozed voordat je eens daadwerkelijk opstaat. Met veel moeite sleur je jezelf richting de badkamer en maakt je klaar om voor iemand anders te werken en iemand anders’ droom werkelijk te maken. Je hebt een gezin waar je voor moet zorgen dus je hebt het geld nodig en het moet allemaal maar.

‘Met veel moeite sleur je jezelf richting de badkamer’

Is dit wat je echt wil? En wil je dat jouw kind dit zelfde pad bewandeld? Jaren naar school gaan om vervolgens ergens in een kantoortje achter een bureau met een computer te belanden en daar 1/3 van zijn tijd te besteden?

Bella is iemand die deze zelfde route heeft bewandeld. Ja, ook ik ben jaren naar school geweest om te leren voor een serieuze baan. Dag in, dag uit zat ik als een typmiep op kantoor om vervolgens in de weekenden uit te kunnen rusten zodat ik op maandag weer naar kantoor kon gaan.
Ik heb uiteindelijk voor mijzelf gekozen en dat kan jij ook! En vooral je kinderen. Durf te dromen en geef je kinderen de boodschap mee dat dromen zijn toegestaan. Dan zullen zij beter in staat zijn zichzelf te ontwikkelen, uit te vinden wie ze zijn en wat ze willen.
Geef kinderen geen blokkades!

Bella Ballon laat kinderen dromen en geeft ze de fantasie terug die de maatschappij hen afpakt.
Hoe dit er in de praktijk uitziet kan ik nog veel meer woorden aan vuil maken. Echter zeggen beelden meer dan woorden. Daarom heb ik er een video van gemaakt.
Ik wens je veel kijkplezier, maar hoop vooral dat de video je vrolijk maakt en inspiratie geeft. En ben je heel enthousiast geworden? Kijk dan eens naar een kinderfeestje met Bella Ballon of naar kinderentertainment op maat. En dat is echt niet alleen voor de kleine kinderen!

Kiki de Paradijsvogel