NIEUWE VRIENDJES

Het was een mooie zonnige dag op de camping. De vakanties waren begonnen, en dus had Bella besloten om, net als vele andere mensen, ook op vakantie te gaan, met haar camper. De camping waar ze stond was vol met mensen en kinderen die van hun vakantie genoten. Zeker op dagen als deze vermaakte iedereen zich uitstekend in het lekkere warme zonnetje. De grote mensen zaten heerlijk voor hun caravan, camper, of tent te zonnebaden of lazen een krantje, terwijl de kinderen lekker zaten te spelen met een bal, of aan het overgooien waren met een frisbee.

Luisterverhaal

Bella zat in haar camper, omdat ze bang was dat ze anders zou verbranden in de zon. Ondanks de warmte in haar camper, had Bella het eigenlijk helemaal niet warm, want ze had een ventilator aan staan, en bovendien had ze een groot glas met lekker koude limonade op tafel staan. Bella was heerlijk aan het spelen met haar ballonvriendjes, waar ze zich altijd uren mee kon vermaken. Eventjes keek ze naar buiten, en ze zag hoe de kinderen fijn met elkaar aan het spelen waren. Even keek ze weer terug naar haar ballonvriendjes en toen weer naar de spelende kinderen. Ze werd een beetje verdrietig. Want ook al kon ze zich prima vermaken met haar ballonfiguren, ze zag wat voor mooi weer het buiten was en dat de kinderen enorm veel plezier met elkaar hadden, en ze dacht: Dat wil ik ook wel, gezellig samen spelen! Ja, ballonfiguren zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar ze kunnen niet praten. Even dacht Bella diep na. Zal ze nou naar buiten gaan, of niet? “Oh, wat zou ik graag met de kinderen spelen! Maar ik weet niet of ik dat wel durf! Het is best wel spannend om zomaar op kinderen af te stappen. Straks vinden ze me helemaal niet leuk! Ik ken ze natuurlijk helemaal niet! En m’n ballonvriendjes ken ik natuurlijk wel! Dat voelt gewoon vertrouwd. Daar durf ik gewoon tegen te praten. Maar met die kinderen…? Dat is toch wel heel erg spannend om daar zomaar naartoe te lopen. Maar ja, als ik nieuwe vriendjes wil maken, moet ik niet hier blijven zitten!” Bella bleef maar twijfelen en twijfelen. “Als ik het niet doe, hoef ik niet bang te zijn dat ze me niet leuk vinden. Maar aan de andere kant kom ik er dan ook nooit achter of ze me wél leuk vinden!” Ze keek weer naar haar ballonvriendjes en toen weer naar de spelende kinderen. Het zag er toch wel heel erg gezellig uit! 

Na lang nadenken besloot Bella uiteindelijk: “Ik ga het gewoon doen! Wie niet waagt, wie niet wint!” En nadat ze zichzelf had ingesmeerd met zonnebrandcrème, om zich te beschermen tegen de felle zon, stapte ze haar camper uit en liep naar buiten. “Wat zijn jullie aan het doen?” vroeg Bella aan de kinderen. “We spelen fopbal!” antwoordde een meisje. “Fopbal?” zei Bella, “Dat spel ken ik niet.” “Oh, het is heel simpel hoor. Iedereen gaat in een kring staan, met de handen op de rug. 1 iemand staat in het midden, dat is de fopper. Als de bal naar jou gegooid wordt, vang je de bal zo snel mogelijk en gooi je ‘m weer terug naar de fopper. Vang je de bal niet of laat je hem uit je handen glippen, dan ben je af.” “Oh, dat klinkt makkelijk. Dat kan ik wel!” lachte Bella. “Wacht even!” zei het meisje erachteraan. “Dat is nog niet alles! De fopper kan namelijk ook doen alsof hij of zij de bal naar je gooit, terwijl jij je handen op je rug hebt. Word je gefopt en haal je je handen van je rug, dan ben je ook af.” “Hé, dat klinkt leuk zeg. Mag ik meedoen?” vroeg Bella aan de kinderen.  “Ja, natuurlijk!” zeiden ze. En Bella ging, samen met de kinderen, in de kring staan. Het spel ging beginnen. Na een aantal keer het spel gespeeld te hebben, was Bella zo goed geworden, dat zij uiteindelijk als laatste overbleef in de kring, en dus de winnaar was. “Nu ben jij de fopper!” zeiden de kinderen. En dus moest nu Bella in het midden gaan staan, om iedereen af te krijgen. De één na de ander werd door Bella afgegooid of gefopt. Wat was ze goed!  

Na een poosje had ze iedereen afgekregen. “Zullen we nu wat anders gaan doen?” vroeg een jongetje. “Ik heb het nu best wel warm gekregen.” “Oké. Maar wat gaan we dan doen?” vroeg weer een ander meisje. “Ik weet niet,” zei het jongetje weer. Hij keek naar Bella. “Wat was jij net eigenlijk aan het doen, voordat je met ons meedeed?” “Oh, ik was met mijn ballonvriendjes aan het spelen.” antwoordde Bella. “Ballonnen? Heb jij ballonnen?” vroegen de kinderen verbaasd en enthousiast. “Ja natuurlijk! Ik heet niet voor niets Bella Ballon!” “Heb je veel ballonnen?” vroeg het jongetje. “Ja, heel, heel veel ballonnen!” antwoordde Bella trots. “Oh, mogen we daar ook mee spelen?” vroeg weer een ander jongetje. “Jazeker mag dat.” zei Bella. “Kom maar met me mee naar mijn camper.” Bella nam de kinderen mee naar haar camper. Trots liet ze haar ballonfiguren zien waar ze een tijdje geleden nog mee gespeeld had. “Oh, wat een gave figuren zeg! Hoe kom je daaraan?” vroeg een jongetje. “Die heb ik zelf gemaakt.” antwoordde Bella. “Echt waar?” vroegen de kinderen verbaasd. “Ja. Ik kan van alles maken van ballonnen. Grote en kleine dingen.” “Hé, maar dan heb ik een heel erg goed idee wat we kunnen doen!” zei het jongetje dat het zo warm had. “Wat dan?” vroeg het meisje dat Bella als eerste had aangesproken. “Bella, als jij nou voor ons allemaal hele grote ballonfiguren maakt, dan kunnen we met die ballonfiguren gaan spelen in het zwembad!” “JAAAAAA!” juichten alle kinderen. Bella lachte. Ze vond het een leuk idee. “Ik weet nog iets veel beters.” voegde Bella eraan toe. “Wat zeggen jullie van een watergevecht, met ballonnen gevuld met water?” Opnieuw juichten de kinderen dolenthousiast. Bella ging gauw aan het werk en maakte voor alle kinderen een ballonfiguur. Nadat iedereen een ballonfiguur had, gingen ze met z’n allen het zwembad in, terwijl ze speelden met hun ballonfiguren, en ze elkaar bekogelden met ballonnen, gevuld met water. Bella was blij dat ze nieuwe vriendjes had gemaakt, waar ze nu gezellig samen mee kon spelen. 

Wil jij Bella Ballon ontmoeten?
Volg Bella Ballon dan op instagram om te zien wanneer ze waar komt.
Nodig haar uit voor een bedrijfsfeest, familiefeest, kinderfeest of elk ander feest.
Of wil je Bella Ballon beter leren kennen, vul dan het formulier hier beneden in en ontvang mailtjes en video’s van Bella Ballon zelf en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws.
Tot snel!

CONTACT

Heb je vragen, wil je meer informatie of een offerte aanvragen voor een kinderfeestje, bedrijfsfeest of andere gelegenheid?
Stuur mij een mailtje of vul het formulier hier beneden in om contact met mij op te nemen.
Je mag natuurlijk ook altijd bellen.