Milieuvriendelijke ballonnen

Van zaadje naar ballon. Hoe het kan dat ballonnen het milieu niet vervuilen! Moeder Natuur moeten we koesteren. Dit roept vaak vragen op over vrolijke feestartikelen, voor bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje. Zo ook over de fleurige ballonnen van Bella Ballon. De vraag is of we met een gerust hart kunnen genieten van de leuke creaties van Bella Ballon.

Bella Ballon laat dromen uitkomen

Hoe wordt een ballon van Bella Ballon gemaakt?

Wist je dat de ballonnen die Bella Ballon gebruikt beginnen als een zaadje? Hoe kan dat nou? Ik leg het je uit. De ballon begint als zaadje van een rubberboom. De boom moet daarna 7 jaar groeien voordat het proces verder kan gaan. Dat is echt een hele lange tijd zeg! Je kan dus zeggen dat de ballon die je krijgt ontzettend oud is. Nadat de boom helemaal volgroeid is zal er latex uit de boom worden getapt.

Eenmaal aangekomen in de fabriek worden ze gekleurd met pigment. Daar komen de vrolijke kleurtjes vandaan! Daarna worden er vormen gebruikt om de ballon de gewenste vorm te geven. Bella Ballon maakt gebruik van veel verschillende soorten en maten, voor de unieke creaties die ze maakt. Daarna worden de ballonnen ondergedompeld in ‘lossingsmiddel’. Een moeilijk woord, maar dit gebruikt de fabriek zodat de ballon makkelijk uit de vorm komt.

Het is tijd voor een lekker warm bad! De ballon gaat in bad om imperfecties te verwijderen. Om de ballon droog te maken gaan deze in een soort oven. Daar verandert de latex in rubber. De ballon is dan nog ontzettend kleverig! Dat willen we natuurlijk niet. Hoe kan Bella Ballon mooie creaties maken met een kleverige ballon? Dat kan niet, daarom worden de ballonnen in een middeltje ondergedompeld wat een taische oplossing heet. Als laatste stap zal de ballon worden gewassen.

Bella_17

Waarom is de ballon van Bella Ballon niet slecht voor het milieu?

De ballon heeft een hele reis gemaakt om zo te worden als de ballon die we kennen. Doordat de ballon van latex is, en dus een zaadje uit de natuur, is de ballon biologisch afbreekbaar. Let er wel op dat dit proces een aantal jaar kan duren. Zorg er dus goed voor dat de ballon niet in het milieu terecht komt doordat deze bijvoorbeeld wegwaait. Bella Ballon maakt verder ook te mooie creaties om deze in de natuur te dumpen, dus let er goed op.

CONTACT

Heb je vragen, wil je meer informatie of een offerte aanvragen voor een kinderfeestje, bedrijfsfeest of andere gelegenheid?
Stuur mij een mailtje of vul het formulier hier beneden in om contact met mij op te nemen.
Je mag natuurlijk ook altijd bellen.