IK VOLG MIJN DROMEN

En inspireer kinderen om te durven dromen

Bella over mij
📸 Merel van Dooren Photography

Mijn verhaal

“Wat wil je later worden?” Al vanaf de basisschool werd deze vraag aan mij gesteld. Ik probeerde elke keer een antwoord te verzinnen, maar eigenlijk had ik nog geen idee. Elk jaar van de basisschool en ook de jaren er na was mijn antwoord hierop verschillend. Zo waren enkele van mijn antwoorden prinses, stewardes of filmster. Daar kreeg ik dan weer als reactie op dat dit niet kon, heel moeilijk was en dat mijn keuzes realistisch moesten zijn. Waarom stellen ze dan ook zo’n moeilijke vragen? Ik was mijzelf nog aan het ontwikkelen en aan het uitvinden wie ik eigenlijk was, laat staan dat ik wist wat ik later wilde worden.

Niet wetende wat de toekomst mij te bieden had, deed ik op school meestal maar gewoon wat er van me verwacht werd. Want had ik eigen ideeën of dacht ik er anders over, dan werd dit niet gewaardeerd. Zij wisten namelijk hoe het moest en wat er in de toekomst vanuit de maatschappij van mij verwacht zou worden. En dat is nou precies wat ze op school deden. Mij klaar stomen voor de maatschappij zodat ik binnen de pas blijf lopen en doe wat er van me verwacht wordt.

Na het afronden van mijn school, kon ik eindelijk mijn eigen pad kiezen

Ook al was dit volgens sommige mensen heel moeilijk of zelfs onmogelijk. Ik koos ervoor mijn dromen achterna te gaan.
Ik wil kinderen graag kind laten zijn. En creër graag een wereld voor ze vrij mogen zijn, mogen spelen en fantaseren. Waar ze zichzelf mogen ontdekken en waar dromen niet gek genoeg kunnen zijn.

Wat ik later wil worden, weet ik nog steeds niet. Wat ik wel weet is wat ik nu wil zijn. Namelijk een inspiratiebron voor kinderen.