BALLONNENCLOWN 2.0

Knallende ballonnen & huilende kinderen

PANG! Daar gaat de ballon die Merel (5) 3 minuten geleden heeft gekregen waarvoor ze een uur in de rij heeft gestaan. Merel was net gestopt met huilen, en na deze pang is het weer raak. Eerst was ze vreselijk verdrietig omdat ze geen eenhoorn kon krijgen (teveel kinderen)… en nu is de toverstaf die ze als alternatief kreeg binnen een paar minuten geknald. De ballonnenclown is net haastig vertrokken omdat hij anders belaagd wordt door kinderen waarvan de ballon ook net geknald is.

Ballonnenclowns, we kennen ze allemaal wel. Een vriendelijke verschijning met een enorme geschminkte lach op zijn gezicht en soms zelfs een rode neus. Op veel feestjes wordt hij uitgenodigd voor een berg ballonhondjes. Gek is dat het zo’n veelgevraagde act is terwijl ik bovenstaand scenario regelmatig zie gebeuren. Er zit een groot verschil tussen het beeld dat we hebben van een ballonnenclown (iedereen een ballon, joepie!) en de werkelijkheid (lang wachten en eindigend in een harde knal).
Toen ik een tijd bezig was als Bella Ballon, en een aantal keer verantwoordelijk was voor zo’n situatie, ging ik op zoek naar een oplossing.

Zoekend naar een oplossing heb ik van alles geprobeerd.

– 50 ballondieren maken binnen een uur.
– Voor een select groepje kinderen ballonfiguren maken i.p.v. voor iedereen.
– Met meerdere ballonartiesten balloncreaties maken voor de kinderen.

Bij elke poging liep ik tegen hetzelfde aan; ik heb nog steeds niet voldoende superkrachten om voor 100 kinderen binnen een uur een ballondier te maken en ondertussen staat iedereen in een rijtje te wachten op een ballon.

Iedereen kan ballonfiguren maken

Na testen, luisteren naar de kinderen, hun reacties analyseren en nog eens testen is het gelukt om een nieuw concept in elkaar te zetten dat werkt. Ik heb namelijk helemaal geen superkrachten nodig om te laten weten wat ik kan. Met mijn eigen fantasie en de fantasie van de kinderen, kan ik namelijk alles voor elkaar krijgen.
Ballonfiguren maken kan iedereen leren. En met je eigen fantasie is iedereen in staat om van ballonnen alles te maken wat je maar kunt bedenken.

Tijdens mijn show met mijn eigen vrolijke liedjes, magische tovertrucs, fantasierijke verhalen en natuurlijk ontzettend veel ballonnen, neem ik de kinderen mee op een reis waar fantasie tot leven komt. Met hun eigen ogen kunnen ze zien hoe wonderen ontstaan en kunnen ze voelen hoe je zelf fantasie kunt creëren.
Er zijn genoeg ballonnen voor iedereen. Wanneer een ballon knalt kun je een nieuwe krijgen. Alle kinderen kunnen de volledige show mee doen. En het belangrijkste van alles, iedereen vertrekt met een grote glimlach van oor tot oor. Dat is een ballonnenclown 2.0. Of liever gezegd, dit ben ik, Bella Ballon.